Dagbesteding

Ons dagbestedingsprogramma voor mensen met een lichtverstandelijke beperking

Onze missie: betekenisvolle ervaringen creëren

Bij Welzijn aan huis, geloven we in het creëren van betekenisvolle en verrijkende ervaringen voor mensen met een lichtverstandelijke beperking. Ons dagbestedingsprogramma is zorgvuldig ontworpen om niet alleen de nodige vaardigheden en kennis bij te brengen, maar ook om zelfvertrouwen, onafhankelijkheid en sociale interactie te bevorderen. Door een breed scala aan activiteiten aan te bieden, van horecawerkzaamheden tot tuinonderhoud, streven we ernaar elke jongere een pad te bieden dat past bij zijn of haar interesses en capaciteiten.

Ontdekken, groeien en schitteren in een veilige omgeving

Het mooie van ons programma is dat het jongeren met een lichtverstandelijke beperking niet alleen een gevoel van doel en structuur biedt, maar ook de mogelijkheid om hun passies te ontdekken en te groeien op persoonlijk en professioneel vlak. Of ze nu hun creativiteit willen uiten in kledingproductie, hun sociale vaardigheden willen verbeteren in de horeca, of de voldoening van tuinieren willen ervaren, bij ons krijgen ze de kans om te schitteren en hun volledige potentieel te bereiken.

front-view-professional-kitchen

Hulp in de horeca

In onze horecagelegenheid kunnen jongeren betrokken raken bij verschillende aspecten van het runnen van een café of restaurant. Ze kunnen helpen in de keuken, bedienen in het restaurant, bestellingen opnemen en zelfs deel uitmaken van ons gastvrije team. Dit biedt hen niet alleen waardevolle werkervaring, maar stimuleert ook sociale interactie en het ontwikkelen van praktische vaardigheden.
young-manager-girl-changing-sign-from-closed-open-sign-door-cafe-looking-outside-waiting-clients-after-lockdown

Winkelassistentie

Onze winkel biedt jongeren de mogelijkheid om vertrouwd te raken met de detailhandel. Ze kunnen klanten helpen, kassa-ervaring opdoen, inventaris beheren en zorgen voor een gastvrije winkelomgeving. Deze ervaring kan waardevolle vaardigheden opleveren die hen in de toekomst ten goede zullen komen.
tanned-woman-linen-red-dress-draws-cloth-pattern-craft-paper-fashion-designer-creates-garment-sample-office

Kledingproductie en -bedrukking

Voor jongeren met een creatieve kant bieden we de mogelijkheid om betrokken te raken bij het maken en bedrukken van kleding. Ze kunnen leren over ontwerpen, textielbewerking en productieprocessen. Dit stelt hen in staat om hun creatieve talenten te verkennen en te ontwikkelen.
plant-pots-with-trowel-wooden-table

Moestuinonderhoud

Onze prachtige moestuin is een plek waar jongeren kunnen leren over tuinieren, planten, oogsten en milieubewustzijn. Het verzorgen van de moestuin biedt niet alleen fysieke activiteit, maar ook een gevoel van verantwoordelijkheid voor de natuur en het milieu.
Ga naar de inhoud