Dagbesteding

Kleinschalige dagbesteding voor ouderen op maat en lichtverstandelijke beperking

Dagbesteding Huize Welzijn Wolvega

Bij Huize Welzijn in Wolvega, streven we ernaar om elke dag een leuke dag te bezorgen aan onze gasten. Als gespecialiseerde dagbesteding voor dementie Wolvega en NAH, bieden we maatwerk om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal kan genieten. Dagelijks voorzien we een scala aan activiteiten waarbij iedereen zelf kan kiezen wat hij of zij graag wil doen.

 

Onze persoonlijke dagbesteding op maat zorgt ervoor dat niemand iets hoeft te doen wat hij of zij niet leuk vindt.

Onze toewijding aan persoonlijke aandacht en flexibiliteit staat centraal, en we zijn altijd bereid om tegemoet te komen aan speciale wensen. Dus, als er iets is waar u specifiek naar verlangt, aarzel dan niet om het ons te vragen. Ontdek zelf waarom de dagbesteding bij Huize Welzijn in Wolvega elke dag een unieke en plezierige ervaring is voor al onze bezoekers.

Uitstapjes Dagbesteding Wolvega

Bij Huize Welzijn in Wolvega organiseren we regelmatig uitstapjes als onderdeel van onze dagbesteding voor mensen met (beginnende) dementie en NAH. Geniet samen met ons van gezellige wandelingen en koffie in het prachtige Koepelbos. Bewonder voorbij varende boten bij de driewegsluis en ontdek samen met ons de wonderen van de Orchideeënhoeve en de bioscoop tijdens grotere uitstapjes.

 

Bij ons is elke dag een kans om te genieten en nieuwe ervaringen op te doen met activiteiten voor NAH Wolvega! Heeft u speciale wensen voor de uitstapjes? Vraag het ons gerust! We staan altijd klaar om aan uw behoeften te voldoen en uw dag bij Huize Welzijn onvergetelijk te maken.

Ontdek een aantal activiteiten wat we aanbieden

We bieden aan onze gasten veel verschillende activiteiten aan. Dit zijn vaste, maar ook spontane activiteiten.
Suggesties? We horen dat graag!

Wandelen

We hechten veel belang aan beweging, en daarom proberen we dagelijks te wandelen om actief te blijven.

Spelletjes

De liefhebbers van spelletjes kunnen hier hun hart ophalen met ons grote aanbod aan bordspellen, sjoelen, rummicub en meer.

Moestuin

Onze inspanningen gaan naar een mooie verhoogde moestuin, waardoor het tuinieren voor onze doelgroep gemakkelijker wordt.

Biljarten

Bij ons kunt u op verwarmde biljarttafels gezellig samenkomen voor een potje biljart op dinsdag en donderdag.

Handwerken

Veel mensen hier vinden vreugde in handwerken, vooral haken is erg populair en leidt tot prachtige creaties.

Klaverjassen

Op dinsdag en donderdag komen steeds meer mensen samen om te klaverjassen, wat het tot een populaire activiteit maakt.

Creatief

De dames vinden het erg leuk om creatief bezig te zijn, waardoor creatieve activiteiten bij ons veel worden gedaan.

Gymnastiek

Profiteer op dinsdag en vrijdag van deskundig begeleide bewegingsactiviteiten, gericht op het bevorderen van uw gezondheid en welzijn.

Onze missie: betekenisvolle ervaringen creëren

Bij Welzijn aan huis, geloven we in het creëren van betekenisvolle en verrijkende ervaringen voor mensen met een lichtverstandelijke beperking. Ons dagbestedingsprogramma is zorgvuldig ontworpen om niet alleen de nodige vaardigheden en kennis bij te brengen, maar ook om zelfvertrouwen, onafhankelijkheid en sociale interactie te bevorderen. Door een breed scala aan activiteiten aan te bieden, van horecawerkzaamheden tot tuinonderhoud, streven we ernaar elke jongere een pad te bieden dat past bij zijn of haar interesses en capaciteiten.

Ontdekken, groeien en schitteren in een veilige omgeving

Het mooie van ons programma is dat het jongeren met een lichtverstandelijke beperking niet alleen een gevoel van doel en structuur biedt, maar ook de mogelijkheid om hun passies te ontdekken en te groeien op persoonlijk en professioneel vlak. Of ze nu hun creativiteit willen uiten in kledingproductie, hun sociale vaardigheden willen verbeteren in de horeca, of de voldoening van tuinieren willen ervaren, bij ons krijgen ze de kans om te schitteren en hun volledige potentieel te bereiken.

front-view-professional-kitchen

Hulp in de horeca

In onze horecagelegenheid kunnen jongeren betrokken raken bij verschillende aspecten van het runnen van een café of restaurant. Ze kunnen helpen in de keuken, bedienen in het restaurant, bestellingen opnemen en zelfs deel uitmaken van ons gastvrije team. Dit biedt hen niet alleen waardevolle werkervaring, maar stimuleert ook sociale interactie en het ontwikkelen van praktische vaardigheden.
young-manager-girl-changing-sign-from-closed-open-sign-door-cafe-looking-outside-waiting-clients-after-lockdown

Winkelassistentie

Onze winkel biedt jongeren de mogelijkheid om vertrouwd te raken met de detailhandel. Ze kunnen klanten helpen, kassa-ervaring opdoen, inventaris beheren en zorgen voor een gastvrije winkelomgeving. Deze ervaring kan waardevolle vaardigheden opleveren die hen in de toekomst ten goede zullen komen.
tanned-woman-linen-red-dress-draws-cloth-pattern-craft-paper-fashion-designer-creates-garment-sample-office

Kledingproductie en -bedrukking

Voor jongeren met een creatieve kant bieden we de mogelijkheid om betrokken te raken bij het maken en bedrukken van kleding. Ze kunnen leren over ontwerpen, textielbewerking en productieprocessen. Dit stelt hen in staat om hun creatieve talenten te verkennen en te ontwikkelen.
plant-pots-with-trowel-wooden-table

Moestuinonderhoud

Onze prachtige moestuin is een plek waar jongeren kunnen leren over tuinieren, planten, oogsten en milieubewustzijn. Het verzorgen van de moestuin biedt niet alleen fysieke activiteit, maar ook een gevoel van verantwoordelijkheid voor de natuur en het milieu.
Ga naar de inhoud